احترام :


کاراته با "ری" آغاز می‌شود و خاتمه می‌یابد و معنای آن عبارت است از "احترام وتواضع". شاگردان کاراته، نه تنها در دوجو (محل تمرین) این موضوع را رعایت می‌کنند، بلکه با تماممردم همین احترام و تواضع را اعمال می‌کنند. ری دارای مفاهیم  خدا، بخشش و سخاوت نیزهست. پس ری عبارت است از روحیه "تشکر کردن، سپاسگزاری و ستایش" آنچه داده شده.

می‌خواهیم ببینیم کاراته بدون ری چگونه می‌توانست باشد. مسلماً شاگردان مطالباستاد را بخوبی یاد نمی‌گرفتند چرا که بخش مهمی از مفهوم "ری" گوش دادن و توجه کردنبسیار زیاد به استاد است. بدون "ری" کاراته می‌توانست بسیار خطرناک نیز باشد چرا کههمکاری کردن جهت کسب اطمینان از امن بودن محیط کلاس کاراته، یکی دیگر از بخشهای مهممفهوم "ری" است و بدون آن شاگردان احساس آزادی می‌کنند که جراحاتی غیر ضروری واردکرده و یا در کلاس ناهماهنگی و مزاحمت به وجود می‌آورند. در کاراته همانند جامعه،روابط صحیح، سلیس و روان بین انسانها و مکالمات آنها بستگی زیاد دارد به اعمالاحترام و تواضع نسبت به یکدیگر.

روشی که شاگردان کاراته برای ادای احترام به کار می‌برند، تعظیم کردن است. شاگرد، قبل و بعد از کلاس، به استاد تعظیم می‌کند. شاگردان قبل از شروع کار بهیکدیگر نیز تعظیم می‌کنند. حتی قبل و بعد از مسابقات، که در آن شرکت کننده‌ها سختترین تلاش خود را برای برنده شدن اعمال می‌کنند، به یکدیگر تعظیم می‌کنند که نشاندهنده احترام متقابل است.

به وسیله اجرای "ری" در کلاس کاراته، شاگردان و استادان اعلام می‌دارند که ازداشتن این فرصت برای یادگیری از یکدیگر، قدردانی می‌کنند.هنگامی که همشاگردی‌‌ها درکلاس کاراته به همدیگر تعظیم می‌کنند و مراتب احترام و تواضع را به یکدیگر نشانمی‌دهند، در واقع مفاهیم سخت کارکردن و انضباط را که هر کس باید در کاراته رعایتکند، بهتر درک می‌کنند. با احترام گذاشتن به کلاس و لباس فرم "گی"، شاگردان ازداشتن آنها قدردانی می‌کنند. به خاطر بسپارید که همه انسانها به اندازه کافی خوشبختو خوش شانس نیستند که بتوانند کاراته را فرا گیرند.

چنانچه اصول "ری" را در زندگی خارج از کلاس کاراته به کار برید، یک انسان با انضباط و با اتیکت به حساب می‌آیید. با انجام ری، هنگامی که از مهمانانی که به خانه‌تان آمده‌اند تشکر می‌کنید به این معناست که از تلاش و زحماتی که آنان متقبل شده‌اند تا در مهمانی خانه شما شرکت کنند، سپاسگزاری می‌کنید. هنگامی که در سر میز غذا اصول ری را رعایت می‌کنید، در واقع به مهمانان احترام گذاشته‌اید چرا که لحظات خوب و خوشایندی را با آنها سپری کرده‌اید و وقتی که به اجرای "ری" در کلاس کاراته عادت کردید، سعی کنید آن را در زندگی روزمره هم به کار برید و هیچگاه به افراد و یا اشیاء به عنوان چیزهای بخشیده شده به شما، نگاه نکنید. این روح ری است.



رده های کمربندی : به ترتیب تصویر زیر از سفید شروع و تا مشکی دان 10 ادامه میاید.



القاب در سوپر ساباکی


کوهای : هنرجوی تازه کار
سمپای(سن پای) : هنر جوی ارشد کلاس
سنسی : مربی (کمربند مشکی دان 1 الی 3)
شیهان : استاد ارشد منطقه (کمربند مشکی دان 4 الی دان 6)
هانشی(شیهان دای) : (کمربند مشکی دان 7 الی 8)
کانچو : رئیس سازمان جهانی


داوری : 


آکا : باند قرمز
شیرو : باند سفید
آئو : کمربند آبی
جوکای(جوگای) : بیرون رفتن از محیط مبارزه
چویی : اخطار کوچک
جنتن : اخطار متوسط
شیکاک : اخطار بزرگ که به اخراج خاطی منجر می شود.
وازاری : نیم امتیاز
ایپون : 1 امتیاز که مسابقه تمام خواهد شد.
(توجه ، در استایل سمی کنتاکت مسابقه با 1 امتیاز تمام نخواهد شد و شرط پیروزی کسب 8 امتیاز است)
نیهون(نیپون) : دو امتیاز
سامبون(سان پون) : سه امتیاز
کاچ : برنده
هانتِی : رای گیری
کامائیته (گامائه) : گارد بالا
فوکوشین : کمک داور - داوران گوشه
شوشین : داور وسط
شیمپاین : سر داور - هیات ژوری
تاتامی : تشک مسابقه که زمان های قدیم از حصیر بوده است.
شوگو : جمع کردن داوران جهت تبادل نظر
توری ماسن : اتفاق قابل توجهی نبود
میتو میزو(مینای) : ندیدم
هیکی واکه : مساوی
آوازاته : جمع بسته شد
هاجیمه : شروع
یامه : تمام
زوکو : ادامه بدهید